HUIDUIELI și FLUIERĂTURI la ședința Consiliului Local! Ce s-a întâmplat

HUIDUIELI și FLUIERĂTURI la ședința Consiliului Local! Ce s-a întâmplat

Ședința publică extraordinară a Consiliului Local Municipal care a avut loc astăzi s-a încheiat cu huiduieli și nemulțumiri. 

Primarul Gheorghe Falcă a făcut o prezentare înainte de începerea ședinței, în care a vorbit despre faptul că Aradul nu primește bani de la Guvern, spre deosebire de alte orașe din țară care primesc chiar și dublu față de cât produc. De asemenea, a subliniat că din cauza noului Cod fiscal, la buget vor ajunge cu 16 milioane de euro mai puțin de anul viitor. Edilul a spus că cei din învățământ vor fi printre cei mai afectați de acest lucru, motiv pentru care a invitat directorii de la școlile arădene să participe la ședință.

Au fost prezenți, de asemenea, și comercianții din Piața Catedralei, pentru a discuta cu aleșii locali despre mutarea pieței.

Toate proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi au trecut, chiar și acelea la care au fost discuții în contradictoriu între liderul grupului PSD-ALDE, Beniamin Vărcuș și „cei de la putere”. Acesta a avut un amendament prin care a solicitat eliminarea paragrafului din conţinutul rectificării bugetare care prevedea un nou studiu de fezabilitate pentru Piața Catedralei. Vărcuș a declarat că grupul PSD-ALDE este de acord cu rectificarea şi că susţin alocarea banilor pentru învăţământ, cultură şi dezvoltare, dar că nu pot fi de acord cu distrugerea pieței. Cu toate acestea, proiectul merge mai departe.

Când s-a ajuns pe ordinea de zi la acest punct, o parte din reprezentanții comercianților din Piața Catedralei au dorit să vorbească, însă nu li s-a permis pe motiv că este o ședință extraordinară. Același lucru s-a întâmplat și la încheierea ședinței, moment în care oamenii, extrem de nervoși și nemulțumiți, au început să-i huiduie și să-i fluiere pe consilieri și pe primarul Gheorghe Falcă.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.