Lista miniștrilor, DEFINITIVATĂ! Opt femei în Guvern, patru ministere la ALDE

Lista miniștrilor, DEFINITIVATĂ! Opt femei în Guvern, patru ministere la ALDE

Liviu Dragnea, președintele PSD, a declarat luni seară că a definitivat lista miniştrilor noului guvern. Aceasta urmează să fie aprobată în CEX al PSD. Ca și noutate, opt dintre miniștri sunt femei. ALDE va primi patru ministere, a anunțat Dragnea.

„Lista este completă. Acum am terminat discuţia cu domnul Sorin Grindeanu. (…) Colegii de la ALDE astăzi au terminat discuţiile. Mâine o să ni le transmită. Patru ministere revin ALDE. (…) Vor fi opt femei în Guvern”, a precizat Liviu Dragnea.

Potrivit mai multor surse, Teodor Meleșcanu este vizat, din partea ALDE, pentru șefia Ministerului Afacerilor Extrene. Acesta a mai fost ministru de Externe în perioada 1992 – 1996, şi din 10 noiembrie 2014 până în 18 noiembrie 2014. El a fost şi ministru al Apărării în guvernul condus de Călin Popescu Tăriceanu, în perioada aprilie 2007 – decembrie 2008 și director al Serviciului de Informații Externe (SIE).

De remarcat, că ultima propunere vehiculată pentru Ministerul Educaţiei este fostul rector al ASE Pavel Năstase. La Ministerul Culturii ar putea fi propus Ionuţ Vulpescu iar la Ministerul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

Foto: gov.ro

  1. Fifor nu? Doljul merită doi miniştri…

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.