Şoferie, te halesc!*

Babilonia din sensul giratoriu de la „Intim“ (P-ţa Spitalului) este reclamată de locuitorii din zonă, fapt pentru care, iată-mă, la dispoziţia cetăţeanului, aşa cum stă bine presarului. Şi dacă este vorba de vecinii mei, cu atât mai abitir mă voi umfla-n penele ce mi le conferă „pana“ ce dă putere cuvântului scris.

Fraţilor concetăţeni, cu toţii ştim că orice fâţâială pe aici, indiferent de postură, adică la volan sau pieton, este o adevărată aventură. Despre biciclişti nici nu îndrăznesc să amintesc, ăştia se înscriu la categoria sinucigaşi! Per che? Unu. Giratoriul cu pricina, unde se desfăşoară non-stop o palpitantă vînătoare de pietoni, nu este semaforizat. Doi. Aici nu vezi picior de poliţist de la rutieră, numa’ la ocazii speciale, câte o coloană oficială sau crosul Bekes – Arad. Trei. Ades, se întâlnesc în sens şoferi habarnişti, pentru care priorităţile-s un fel de rebus cu surprize… Patru. Pe lângă toate chestiile amintite, edilii au aprobat ridicarea unui gard, ţarc (?) în jurul punctului termic ce maschează vizibilitatea la trecerea de pietoni!
Nu ştiu dacă ar trebui să scriu ce cred sau ce sper. Dacă voi scrie ce cred ar putea suna a cobeală şi nu vreau răul nimănui. Aşadar, scriu ce sper. Sper ca pietonii să „circule preventiv“ şi şoferii cu ochi-n-patru. Din sensul de la Intim scapă cine poate, în general norocoşii şi autobuzele… În brambureala orelor de vârf regulile de circulaţie se schimbă. Toţi şoferii au prioritate, graba-i mare, iar pietonii-s prea înceţi şi prea…deşi. Păi, nu?
Apropo de circulaţie şi poliţia rutieră. Nu am înţeles niciodată, dar absolut niciodată, de ce sunt „plantaţi“ poliţişti în intersecţiile semaforizate, unde e clar că mai mult încurcă treaba, iar acolo unde ar fi nevoie de ei, lipsesc cu desăvârşire?
„Dedic“ acest articol vecinilor mei, adevăraţi supravieţuitori. Ultima numărătoare demonstrează asta…
Dar, totodată, sper ca acest articol să fie luat în serios de cei ce pot face ceva ca giratoriul de la „Intim“ să nu mai fie bau-baul traficului arădean…

*răspunsul la aprecierea cititorilor…

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.