Trebuie să ști asta! Ce NU ai voie să faci „pe STOMACUL GOL“

Trebuie să ști asta! Ce NU ai voie să faci „pe STOMACUL GOL“

Mâncarea ne influențează starea de sănătate și la fel de important este și ceea ce facem înainte de masă.

Există un număr de cinci lucruri dăunătoare dacă le folosești pe stomacul gol. Iată care sunt acestea:

1. Dacă iei antiinflamatoare (paracetamol, aspirină sau alte medicamente antiinflamatoare) pe stomacul gol își vor pierde din eficacitate și pot cauza probleme de sănătate, precum hemoragii gastro-intestinale.

2. Nu bea alcool pe stomacul gol! Rata absorbției alcoolului se dublează dacă îl consumi pe stomacul gol. Și asta nu e tot! Îți poate afecta în mod negativ ficatul, inima și rinichii. Dacă te afli într-un cadru formal în care împrejurarea nu îți permite să refuzi băutura oferită, servește o gustare înainte, ideal ar fi ceva care conține unt.

3. Nu mesteca gumă! Acidul gastric produs în timp ce mesteci gumă poate distruge mucoasa dacă ai stomacul gol și sporește riscul apariției gastritei.

4. Dacă nu mănânci înainte să te antrenezi intens. În ideea că vei arde mai multe calorii dacă vei face exerciții înainte de a lua micul dejun, vei putea pierde masă musculară. Pe termen scurt vei avea senzația că ai mai slăbit, dar pe termen lung o musculatură dezvoltată te-ar ajuta să arzi mai multe calorii. Poți înlocui antrenamentul intens cu activități cardio, care să îți pună sângele în mișcare. Dacă ai probleme digestive, ar fi mai bine să iei o mică gustare, pentru a preveni formarea acidului gastric, dăunător pe stomacul gol.

 

Citește mai mult pe clickpentrufemei.ro

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.