VIDEO/ Incredibilul oraş aflat SUB capitala CHINEI. Ce au văzut cei care au ajuns PE ASCUNS în el?

Puțini sunt cei care cunosc faptul că Beijingul adăpostește în subteran un… al doilea Beijing. Construit în anul 1969 de către Mao Zedong, cel care a condus China mai bine de trei decenii, orașul, ascuns de ochii lumii, a fost construit chiar sub Beijingul original și era menit să îi adăpostească pe toţi locuitorii de atunci, dacă ar fi izbucnit un război nuclear.

Nimeni nu ştie pe ce distanţă se întinde „reţeaua” subpământeană chineză, însă se spune că totul ar fi conectat cu punctele centrale şi instituţiile publice ale Beijing-ului, printre care se numără Piaţa Tiananmen şi Gara Centrală.

Tunelurile care duc spre  Piaţa Tiananmen sunt destul de late pentru a adăposti tancuri şi alte vehicule blindate. Cei care au ajuns aici (pe ascuns, deoarece autorităţile chineze sunt drastice în ceea ce priveşte acest loc) spun că sub pământ ar fi trebuit să fie restaurante, birouri, spitale, şcoli, teatre și fabrici.

Majoritatea pasajelor sunt ori inundate şi imposibil de parcurs, ori blocate de  gunoaie. O bună parte din „Oraşul ascuns”  a fost betonată, inundată sau distrusă pentru a face loc reţelei de metrou din Beijing.

Tot conform mărturiilor celor care au ajuns aici există chiar locuri cu postere pe pereţi, sau inscripţii, iar bănuiala lor este că există câţiva oameni săraci care au ajuns chiar să trăiască aici din crizelor imobiliare cu care se confruntă Beijingul.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.