VIDEO/ Trupa Queen şi-a lansat PROPRIUL BRAND de bere

VIDEO/ Trupa Queen şi-a lansat PROPRIUL BRAND de bere

Legendara trupă britanică Queen şi-a lansat propriul brand de bere – Queen Bohemian Lager – pentru a aduce un omagiu cântecului „Bohemian Rhapsody”, compus de Freddie Mercury pentru albumul „A Night at the Opera” în anul 1975.

La împlinirea a patru decenii de la lansarea piesei, Queen s-a asociat cu compania RnR Brew Ltd., cu care a colaborat şi în trecut pentru a lansa brandul Killer Queen Vodka.

Logoul trupei britanice, o coroană regală, va apărea şi pe logoul oficial al noului brand de bere şi a fost creat de Freddie Mercury în perioada în care artistul era student la Ealing Art College din Londra, unde a obţinut o diplomă în arte şi design grafic.

Berea Queen Bohemian Lager este fabricată şi îmbuteliată în Boemia, o provincie din Republica Cehă, în același loc în care a fost creată şi celebra bere Pilsner în 1551.

Reţeta de preparare are la bază o bere care exista deja pe piaţă – Bohemian Czech Pilsner.

Berea Queen Bohemian Lager a preluat calităţile unice ale brandului Pilsner, pe care le-a combinat cu o serie de ingrediente speciale, aprobate de membrii trupei Queen, şi a devenit un nou tip de bere blondă, uşor aromată, cu un IBU (scală de măsurare a gustului amar) de 33 şi o concentraţie de alcool de 4,7%.

Piesa „Bohemian Rhapsody” a stat timp de nouă săptămâni pe primul loc în topul britanc – UK Single Chart – după lansarea sa din 1975 şi alte cinci săptămâni, în 1991, după decesul solistului grupului britanic, Freddie Mercury.

Trupa britanică Queen, alcătuită în prezent din chitaristul Brian May, toboşarul Roger Taylor şi noul lor colaborator, solistul american Adam Lambert, continuă să interpreteze în concerte  legendara piesă.

Foto: aqueenofmagic.com

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.