Cum se montează țigla metalică pentru un acoperiș de casă trainic?

Cum se montează țigla metalică pentru un acoperiș de casă trainic?

Putem foarte bine considera învelitoarea casei ca fiind singura soluție de acoperire, per ansamblu, a întregii construcții. Făcând un pas înapoi și privind acoperișul casei ca pe un întreg, putem aprecia utilitatea acestuia din mai multe puncte de vedere: funcțional – prin crearea unui mediu ambiental optim în interiorul locuinței și prin oferirea sentimentului de siguranță proprietarilor, și estetic – prin îmbunătățirea și întregirea aspectului exterior al casei.

Pentru ca toate acestea să fie îndeplinite cu succes, specialiștii recomandă alegerea țiglei metalice. Tot aceștia ne atrag atenția asupra faptului că, pe lângă alegerea corectă a acesteia, trebuie să știm și cum se montează țigla metalică.

Acoperișurile din țiglă metalică ‒ rezistență, durabilitate și design deosebit

Înainte de a trece la explicarea pas cu pas a procesului, trebuie să menționăm atributele pe care țigla metalică trebuie neapărat să le dețină:

  • să ofere protecție împotrivă razelor ultraviolete, a oxidării și a coroziunii;
  • să fie rezistentă la zgârieturi;
  • să nu se decoloreze;
  • să asigure scurgerea optimă a apei pluviale;
  • să se îmbine perfect cu celelalte accesorii astfel încât să ofere etanșeitate întregului acoperiș;
  • să aibă dimensiuni optime, pentru a facilita transportul;
  • să aibă un sistem de prindere inovator, care să asigure nu doar o îmbinare perfectă, ci și un aspect impecabil.

De asemenea, țigla metalică trebuie să facă parte dintr-un sistem complex, în care toate piesele componente și accesoriile sunt realizate din același material și în aceeași culoare (în acest caz, se recomandă alegerea tuturor elementelor componente de la același producător).

În cadrul firmei de specialitate RoofArt, toate aceste caracteristici sunt disponibile în țigla metalică Umbrella®, clasică și cu prinderi ascunde (dublu-modulară), realizată pe baza oțelului de calitate nordică produs de marele concern suedez SSAB. A oferi acoperișului o învelitoare Umbrella® poate fi cea mai bună alegere pe care o putem face pentru siguranța și protecția locuinței.

În prezentul articol, ne concentrăm asupra inovatoarei țigle metalice Umbrella® cu prinderi ascunse. Sistemul modular al acesteia dispune de câteva avantaje în plus față de varianta clasică: panouri formate din două module, care permit o manevrabilitate superioară, transport și depozitare facile și asigură evitarea riscurilor care pot apărea în lucrul la înălțime cu foi mari de tablă.

Mai mult decât atât, sistemul cu prinderi ascunse permite îmbinarea perfectă a panourilor fără ca șuruburile să fie vizibile pe fața superioară a țiglei, asigurând un design uniform și elegant. În plus, acest fapt va proteja structura acoperișului de infiltrațiile de apă ce pot să apară în cazul prinderilor clasice – unde șuruburile sunt la vedere – întrucât pe lângă garniturile șuruburilor, care în timp se deteriorează dacă nu sunt schimbate la timp, pot apărea scurgeri de apă la interior, producând daune majore.

Cum se montează țigla metalică Umbrella® cu prinderi ascunse?

Dacă ați ales deja acest material ultra rezistent oferit de către RoofArt, trebuie să știți că firma vă poate recomanda și servicii de montaj pentru țigla metalică, la prețuri avantajoase, ce vor oscila în funcție de dimensiunea acoperișului și de accesoriile necesare.

Acestea fiind spuse, iată care sunt pașii necesari pentru montarea țiglei metalice cu prinderi ascunse produsă de către compania RoofArt. Este de menționat faptul că montajul țiglei se face ulterior montajului sistemului pluvial. Prin urmare:

Pasul 1. Așezarea foliei anticondens paralel cu streașina și lipirea acesteia cu bandă dublu adezivă.

Pasul 2. Pentru a stabiliza folia anticondens, peste aceasta se montează o serie de contrașipci verticale, de-a lungul căpriorilor.

Pasul 3. Amplasarea șipcilor orizontale, începând de la baza acoperișului, la 350 mm distanță între ele.

Pasul 4. Se montează șorțul de mascare pe prima șipcă orizontală.

Pasul 5. Pentru a preveni pătrunderea picăturilor de ploaie sau a zăpezii sub țigla metalică, pe partea interioară a paziei laterale a acoperișului se montează frontonul interior.

Pasul 6. Pentru a permite montarea țiglei metalice, pe șorțul de mascare se fixează piesele pentru prindere, la 365 mm distanță una față de cealaltă.

Pasul 7. Acesta este pasul mult așteptat, în care panourile de țiglă se montează de la dreapta la stânga, dinspre streașină spre coamă.

Pasul 8. Pentru a finisa montajul țiglei, partea de sus a acesteia se fixează în 4 șuruburi în șipca orizontală, cu ajutorul unor cleme pre-debitate.

Pasul 9. Cel de-al doilea panou de țiglă se montează peste cel deja fixat, cu ajutorul a 3 șuruburi în partea inferioară și 4 șuruburi în partea superioară, iar pentru un plus de rezistență, în momentul îmbinării a patru panouri, acestea se fixează cu încă un șurub.

Pasul 10. Ultimul pas este reprezentat de montarea bordurii fronton, cu ajutorul șuruburilor orizontale, pe partea exterioară a paziei laterale.

Deși întreg procesul pare simplu, în realitate lucrul la înălțime nu este deloc ușor. De aceea, este foarte important ca, pentru un montaj ca la carte, să apelăm la servicii specializate. Pe lângă țigla de calitate, Umbrella® Clasică și Umbrella® dublu-modulară, firma RoofArt recomandă și servicii de montaj profesionale, executate de muncitorii calificați ai firmelor partenere. Astfel, alegând și acest serviciu și țigla metalică, la un preț excelent, avem siguranța unei lucrări impecabile.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.