Au fost descoperite SINGURELE FIINȚE CAPABILE SĂ SUPRAVIEȚUIASCĂ ÎN SPAȚIU!

Au fost descoperite SINGURELE FIINȚE CAPABILE SĂ SUPRAVIEȚUIASCĂ ÎN SPAȚIU!

O nouă specie de nevertebrate microscopice extrem de rezistente, care pot să supravieţuiască în condiţii foarte vitrege, a fost descoperită în Antarctica.

Noua specie, denumită „ursul de apă”, face parte din familia Tardigradelor și este singura vieţuitoare cunoscută până acum de savanţi care poate să supravieţuiască vidului din spaţiu.

Multe dintre aceste vieţuitoare, care nu depăşeau în lungime o jumătate de milimetru, trăiau în coloniile de muşchi şi licheni dintr-un crater creat de gheţari străvechi. Membrii din familia Tardigradelor au fost descoperiţi anterior la altitudini mari din zone montane, în zone deşertice extrem de fierbinţi şi la adâncimi impresionante pe fundurile oceanelor, dar niciodată până acum în Antarctica.

Viețuitoarele sunt extrem de rezistente şi au reuşit să supravieţuiască inclusiv atunci când, în cadrul unui experiment, au fost expuse mediului ostil din spaţiul cosmic.

„Ursul de apă” a fost testat și la temperaturi scăzute extreme, temperaturi ridicate peste punctul de fierbere al apei, presiuni ridicate, deshidratare, otravă şi radioactivitate.

Foto: scienceunderthescope.com

  1. Redactia @Porta 12 iulie, 2014, 5:14 pm

    Pe acest site nu se sterg comentariile. Doar ca nu pot fi adaugate cele cu link-uri spre alte site-uri. Asa este setat site-ul, sa nu accepte comentarii cu trimitere spre alte site-uri. Va multumim pt. intelegere! 🙂

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.