Problemele stației de epurare devin INSUPORTABILE pentru arădeni! A fost sesizat Ministerul Mediului

Problemele stației de epurare devin INSUPORTABILE pentru arădeni! A fost sesizat Ministerul Mediului

USR Arad pune presiune pe autorități pentru ca acestea să ia măsuri pentru soluționarea problemelor generate de operarea defectuoasă a stației de epurare din cadrul Companiei de Apă Arad.

Deputat al USR Arad, Sergiu Vlad, a adresat o interpelare ministrului mediului, prin care solicită demararea unui control la stația de epurare a apelor uzate a municipiului Arad. Acest control trebuie să determine cauzele mirosurilor neplăcute care deranjează o bună parte a orașului, precum și dacă operatorii stației respectă procesele tehnologice și normele de mediu.

„Amintim că, în perioada caldă a anului, stația de epurare de pe strada Bodrogului emană un puternic miros de fecale, care afectează cartierele Pârneava, Alfa, Confecții și parțial Centru. În aceste zone, populația este supusă unui disconfort ridicat, care face aproape imposibilă orice activitate în aer liber, inclusiv aerisirea spațiilor de locuit. Sunt afectate de asemenea instituții precum aeroportul, penitenciarul, numeroase clinici și unități de învățământ”, spun cei de la USR într-un comunicat de presă.

Cunosc foarte bine problema celor care locuiesc în apropierea stației de epurare, deoarece socrii mei stau acolo. România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene, a adoptat reglementări privitoare la mediu, al căror menire este să împiedice un asemenea disconfort pentru cetățeni. Evident că acestea nu sunt respectate în Arad. În cazul operatorului stației de epurare, există suspiciunea că se încalcă procesul tehnologic, care presupune utilizarea unor bioactivatori pentru eliminarea mirosurilor neplăcute. O altă explicație ar fi că modernizarea s-a făcut prost, renunțându-se la captarea biogazului produs de dejecții. De aceea, am cerut ministerului demararea unui control și totodată am expus situația în cadrul unei declarații politice de la tribuna Parlamentului. Cer ca specialiștii să își facă treaba, să identifice problema și să ofere o soluție”, a declarat Sergiu Vlad, deputat al USR Arad.

  1. Multumim din inima edililor pentru grija deosebita aratata aradenilor. Se pare ca nu se poate face nimic fara implicarea Ministerului Mediului. Gunoaiele si dejectiile tin Aradul in topul national. Oare cat cotizeaza acestia pentru ca dragii nostrii carmuitori locali sa aibe ochii, urechile, gura si in special nasurile asa de bine inchise. De fapt, cred ca sunt de-a dreptul sigilate, pentru ca nu-i impresioneaza nimic din ce se intampla in Arad pentru populatia platitoare de taxe, taxe, taxe si impozite.

    Raspunde
  2. Nu numai statia de epurare produce mirosuri pestilentiale.In centrul Aradului,pe o lungime de cativa zeci de metri,in perimetrul fostului cartodrom din Padurice,canalul Muresel nu este intubat,plin de gunoaie si mirosuri insuportabile.Acest aspect dureaza de zeci de ani fara ca administratia locala sa aiba in vedere intubarea Mureselului.Oare pana cand vom sta,noi locuitorii Aradului,fara ca sa ne revoltam pe toate mizeriile din oras?

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.