Veste URIAŞĂ pentru angajatori: Vor primi 500 de euro pe lună pentru fiecare angajat. Ce condiţie trebuie să îndeplinească

Veste URIAŞĂ pentru angajatori: Vor primi 500 de euro pe lună pentru fiecare angajat. Ce condiţie trebuie să îndeplinească

Deputatul Eusebiu Pistru, președintele ALDE Arad, a prezentat joi, în cadrul unei conferințe de presă, câteva dintre proiectele legislative importante votate în Camera Deputaților. De asemenea, a anunţat un important ajutor pentru angajatori.

Astfel, Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege care prevede ca serviciile de alimentare cu apă şi de canalizare să beneficieze de cota redusă de TVA de 9%. Proiectul a fost votat în unanimitate.

„Este o măsură care va mai reduce din costurile plătite lunar pentru întreținere de către familii. Costuri destul de greu de suportat, mai ales de către pensionari. Este un ajutor, care, coroborat cu creșterea cu 10% a pensiilor de la 1 iulie, va face viața pensionarilor un pic mai bună. Tot ieri, am adoptat un proiect de lege extrem de important, care prevede că dreptul la ajutor social încetează în cazul refuzului unui loc de muncă oferit. Este un proiect extrem de important, mai ales prin prisma muncilor sezoniere, aflate în mare suferință, tocmai acum când agricultura românească a făcut pași uriași spre un nivel performant. După cum vedem zilnic la televizor, în plină vară agricultorii se plâng că le putrezește recolta pe câmp, pentru că nu are cine să o culeagă, oamenii preferând să stea acasă sau la cârciumă, cu ajutorul social. Considerăm că a venit timpul să nu mai plătim nemunca, pentru că ajutorul social se plătește din banii noștri, ai tuturor”, a spus deputatul Eusebiu Pistru.

Tot pe această linie, acesta a anunţat că Guvernul va da angajatorilor 500 de euro pe lună pentru fiecare asistat social angajat. „De remarcat este faptul că sumele vor fi oferite pentru angajarea de tineri absolvenți de orice fel de formă de învățământ: școli profesionale, învățământ gimnazial sau liceal, tineri greu angajabili, marginalizați, ucenici, indiferent de vârstă, stagiari, adică absolvenți de studii superioare, persoane cu handicap și care se află în prag de pensionare. Adică, toate categoriile de persoane vulnerabile. Conceptul liberal de acordare a protecției sociale prin măsuri economice a fost și va fi promovat în continuare de către ALDE, singurul partid liberal din România, ca partener la guvernare”, a subliniat Eusebiu Pistru.

În final, acesta s-a referit şi la moţiunea de cenzură împotriva guvernului. „După cum știți, opoziția a anunțat depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva guvernului, mai mult ca să respecte deviza «nici o sesiune fără moțiune», nu pentru că ar avea vreo șansă să răstoarne guvernul. Nu ne facem griji pe această temă, coaliția de guvernare este solidă, având o majoritate confortabilă. Ei, cu moțiunea, noi, cu programul de guvernare, respectând principiul asumat de la bun început, acela că orice creștere economică trebuie să fie resimțită de către fiecare cetățean”, a spus deputatul arădean.

  1. Buna ziua,
    Este usor sa dai niste subventii, cand nu dai de la tine.
    In principiu daca va deplasati prin satele judetului, vedeti numai saracie. Ar trebui facut un recensamant cu locuitorii care rezista sub limita saraciei crunte.
    Pe d-l deputat/senator nu-l duce mintea la asa ceva.

    Raspunde
  2. Fugi d-aci mai tolobonule basist care esti , tu care il tucai in dos pe Falca , vrei s a pacalesti electoratul de factura liberala , nu te crede nimeni , tot un amarat de vasal de-al faraonului de Brad esti !

    Raspunde
  3. „Considerăm că a venit timpul să nu mai plătim nemunca, pentru că ajutorul social se plătește din banii noștri, ai tuturor”

    Poate sunt eu asa mai necunoscator, poate nu pricep eu cum sta treaba, dar eu inteleg altfel situatia. Astia stateau pana acum degeaba pe cateva sute de lei. Erau o povara pe spinarea statului si o jignire la adresa celor care muncesc zi de zi pentru cateva sute de lei in plus. Acum ” dragul de stat roman ” sa gandit sa arunce un pic de praf in ochi si sa ne deturneze atentia. Adica cateva sute de lei pentru nemunca este mult, o povara, dar 500 de euro este un fleac ? Pai aia 500 de euro care se dau tot de la stat pentru ei, din banii cui se dau ? Nu tot din banii nostrii ai tuturor. Pana la un punct e bine, cine refuza un loc de munca oferit, da, este foarte in regula sa nu mai primeasca ajutor social. Dar salarul trebuie sa-l ia dupa munca lui pe care o va face zi de zi, nu tot de pe spatele nostru. In felul asta ajungem ca angajatorii sa-si dea afara oamenii harnici si muncitori si sa angajeze doar panarame, care sa le faca productie si profit, ca doar salariile nu o sa le mai plateasca angajatorii din banii lor ci statul din banii tuturor romanilor. De ce mama naibii facem si votam legi bune doar cu jumatati de masura. Sau poate de fapt asa se vrea. Angajatorii romani sa lucreze doar cu lenesi si panarame, iar cei care intradevar stiu si vreau sa munceasca, sa ia calea spre alte tari ca sa poata trai normal si decent.

    Raspunde
  4. Mars d-aci mai gipsy-serbien din Munar !

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.