Ce mai fac românii: CĂSĂTORII DE CONVENIENŢĂ cu persoane din Togo, Thailanda, India şi Algeria! Soţii au PICAT la ÎNTREBĂRILE INTIME

Ce mai fac românii: CĂSĂTORII DE CONVENIENŢĂ cu persoane din Togo, Thailanda, India şi Algeria! Soţii au PICAT la ÎNTREBĂRILE INTIME

Patru căsătorii de convenienţă cu cetăţeni români au fost depistate de ofiţerii Serviciului pentru Imigrări. Este vorba despre trei bărbaţi şi o femeie din Togo, Thailanda, India şi Algeria care îşi doreau să obţină permisele de şedere în România drept urmare s-au căsătorit de formă cu cetăţeni români, cei din urmă având şi ei de câştigat, cel mai probabil din punct de vedere materialal, din încheierea unei astfel de căsnicii.

Într-un comunicat de presă remis de Serviciul pentru Imigrări al judeţului Arad se arată că în cursul lunii iulie au fost depistate patru căsătorii de convenienţă. Astfel, patru cetăţeni străini, trei bărbaţi şi o femeie, cu vârste cuprinse între 27 şi 39 de ani, din Togo, Thailanda, India şi Algeria au încheiat căsătorii cu cetăţeni români, cu scopul de a eluda condiţiile de şedere pe teritoriul României.

„După încheierea căsătoriilor, cetăţenii străini s-au prezentat cu documentele necesare la sediul Serviciului pentru Imigrări al judeţului Arad, în vederea obţinerii dreptului de şedere, în calitate de membrii de familie ai cetăţenilor români. Conform procedurilor, poliţiştii au început verificările în cele patru cazuri. Au fost realizate interviuri, vizite la domiciliul conjugal şi discuţii cu persoane din anturaj. În urma verificărilor, poliţiştii de la imigrări au constatat că între soţi nu exista coabitare matrimonială, în două dintre cazuri aceştia nu vorbeau o limbă înţeleasă de amândoi. Totodată, s-au constatat neconcordanţe în declararea datelor cu caracter personal, a circumstanţelor în care s-au cunoscut, soţii fiind inconsecvenţi în declaraţii, aspecte care au condus la concluzia că aceste căsătorii au fost încheiate de convenienţă”, se precizează în comunicatul de presă.

Conform legislaţiei, celor patru li s-a refuzat prelungirea dreptului de şedere al străinilor şi le-au fost emise decizii de returnare de pe teritoriul României prin care sunt obligaţi să părăsească ţara noastră în termen de 30 zile. Măsura a fost contestată de unul dintre aceştia, însă cererea sa a fost respinsă, instanţa menţinându-i obligaţia de a părăsi ţara.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.