Deszăpezirea, bat-o vina! Arădenii se plâng, autorităţile se laudă că e bine …

Deszăpezirea, bat-o vina! Arădenii se plâng, autorităţile se laudă că e bine …

Deși pe reţelele de socializare arădenii și-au exprimat masiv nemulțumirea cu privire la deszăpezire, din Palatul Administrativ totul se vede bine și frumos.

Într-adevăr, spre deosebire de perioada de la sfârșitul lunii februarie când în întregul oraș era haos iar accidentele cauzate de drumurile pline cu gheață și zăpadă s-au ținut lanț, acum e puțin mai bine, în centru străzile fiind curățate, iar în cartiere, în zonele intens circulate, zăpada s-a topit de la sine…

Cu toate acestea, există încă multe locuri necurățate iar pe trotuare dacă nu ești atent riști că „patinezi” și să te accidentezi.

Vă prezentăm mai jos comunicatul de presă al Primăriei cu privire la stadiul procesului de deszăpezire din oraș:

„Având în vedere căderile de zăpadă înregistrate în ultimele ore la nivelul municipiului Arad,  echipajele RER au început operațiunea de deszăpezire luni, 19 martie, în jurul ore 03:00. S-a intervenit cu un număr de 8 utilaje de împrăştiat material antiderapant solid și un utilaj pentru material antiderapant lichid. S-a acţionat mai întâi pe priorităţile 0 şi 1, respectiv pe arterele principale, căile de acces în oraş, poduri, pieţe şi staţii, iar apoi s-a intervenit pe străzile asfaltate cu acces spre locuinţe, revenindu-se la priorităţile iniţiale în momentul în care precipitaţiile au devenit abundente. Aceleaşi utilaje sunt pregătite să intervină si în următoarele ore. Astfel,  începând cu ora 01:00 a zilei de marţi 20 martie, uilajele vor acţiona în conformitate cu Programul de deszăpezire al municipiului Arad. În cazul în care se va depune un strat de zăpadă mai mare de 5 cm, operatorul de salubritate va dispune să se intervină şi cu pluguri pentru îndepărtarea zăpezii şi menţinerea căilor publice în funcţiune. Primăria municipiului Arad roagă cetăţenii să îndepărteze zăpada şi gheaţa de pe trotuarele din dreptul imobilelor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea”, informează Primăria municipiului Arad.

Foto: Silviu Dascăl

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.