COMORILE MEDIEVALE din țara noastră, puțin cunoscute de români, însă un MAGNET pentru turiștii străini (GALERIE FOTO)

COMORILE MEDIEVALE din țara noastră, puțin cunoscute de români, însă un MAGNET pentru turiștii străini (GALERIE FOTO)

Există nenumărate locuri frumoase în România, care din păcate sunt prea puțin promovate.

Toată lumea a auzit de Castelul Bran (cunoscut, în mod eronat, drept castelul lui Dracula) sau de mănăstirile din nordul Moldovei, însă puțini știu de cele peste 150 de cetăți și de biserici fortificate din centrul țării, care datează de sute de ani.

Turiștii străini vin cu miile să viziteze orașe cunoscute precum Sibiu și Sighișoara, însă ei plătesc sume considerabile și pentru a face un tur al acestor biserici fortificate.

În zona Sibiu-Mediaș-Sighișoara, de exemplu, se găsesc nenumărate astfel de locuri, încărcate de istorie și de un farmec aparte, care și pe noi ne-au cucerit la prima vedere!

Pentru o taxă de intrare care poate varia între 3 lei și 15 lei, în funcție de locație, turiștii pot vizita biserica din interiorul cetății, împrejurimile, muzee cu unelte, obiecte din ceramică sau port popular tradițional, pot descoperi pasajele secrete pe unde se plimbau strămoșii noștri, iar dacă au noroc pot asculta și un concert la orga din interiorul lăcașului de cult.

O parte din aceste biserifici fortificate din Evul Mediu au fost incluse pe lista UNESCO a patrimoniului cultural mondial. Acestea sunt: Biertan (Birthälm), Câlnic (Kelling), Dârjiu (Székelyderzs), Prejmer (Tartlau), Saschiz (Keisd), Valea Viilor (Wurmloch) și Viscri (Deutschweisskirch).

 

  1. […] cum am văzut într-un articol anterior, țara noastră abundă de comori medievale, fapt ce atestă dăruirea de care au dat dovadă strămoșii noștri pentru a construi lucruri […]

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.