O nouă AUTOSTRADĂ va tranzita Aradul. Ce traseu va avea aceasta

O nouă AUTOSTRADĂ va tranzita Aradul. Ce traseu va avea aceasta

Aradul va fi tranzitat de o nouă autostradă.

Aceasta va lega Marea Baltică de Marea Mediterană, urmând să treacă prin Bihor, Arad şi Timiş, dar nu numai, o ramificaţie secundară a acesteia urmând să tranziteze şi alte judeţe.

Autostrada poartă numele de Via Carpatia şi reprezintă un proiect de infrastructură menit să facă legătura între nordul şi sudul Europei de Est.

În sud, noua autostradă va duce până în portul grecesc Salonic, dar va avea o ramificaţie şi spre Marea Neagră, pornind de la Lugoj şi ducând, pe teritoriul ţării noastre până la Calafat, de unde va trece în Bulgaria.

De remarcat, că proiectul Via Carpatia a fost semnat în Polonia, din partea României, de actualul deputat Eusebiu Pistru, care la vremea respectivă era secretar de stat în Ministrul Transporturilor.

Construirea autostrăzii a revenit în actualitate odată cu desfăşurarea, la Oradea, a conferinței internaționale „Dezvoltarea infrastructurii rutiere transeuropene Via Carpatia în România”, programată vineri, 23 martie 2018.

Mai multe despre Via Carpatia puteţi citi aici.

  1. Hai, mai lasati-ne. Demagogie de politician, poate fi si din UE.

    Raspunde
  2. ar fi extraordinar

    Raspunde
  3. povesti de adormit romani tampitei…
    nu sunteti in stare de 30 de ani sa faceti o trecere de cale ferata retardatilor…..

    Raspunde
  4. […] Oficialul arădean a semnat parteneriatul pentru o nouă autostradă care urmează să tranziteze Aradul, despre care ziarul nostru a scris zilele trecute. […]

    Raspunde
  5. Cu psd- ul nici o sansa !

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.