Autoritățile AVERTIZEAZĂ: Nu faceți asta! Totul e O MINCIUNĂ!

Autoritățile AVERTIZEAZĂ: Nu faceți asta! Totul e O MINCIUNĂ!

Nu puține au fost cazurile când aflați în fața unui bancomat pentru a scoate bani de pe card, unii oameni s-au trezit amenințați de tâlhari, care au fugit ulterior cu banii lor. Pentru astfel de situații, internauții au găsit soluția salvatoare.

Totul a pornit de la mai multe postări pe Facebook care spuneau că dacă tastezi codul PIN invers autoritățile vor fi anunțate automat că ești tâlhărit în fața bancomatului. Foarte mulți utilizatori au share-uit informația pe site-ul de socializare, crezând că astfel îi informează și pe prietenii lor.

În realitate, nu au făcut altceva decât să distribuie o minciună care a devenit extrem de cunoscută.

Poliția a dezmințit că ar avea un asemenea sistem care să utilizeze codul PIN invers la ATM-urile din România, iar băncile nu au confirmat că ar fi implementat așa ceva.

Conform mitului, se spune că dacă ești tâlhărit atunci când vrei să scoți bani de la bancomat trebuie doar să tastezi condul PIN invers.

Mai exact, dacă numărul tău de securitate este 1234 să tastezi codul PIN invers, adică 4321. Tot conform mitului, vei primi suma de bani pe care o ceri de la bancomat, astfel că hoțul nu va suspecta nimic, însă aparatul ar anunța poliția imediat și ar furniza locația în care ești tâlhărit pentru o intervenție cât mai rapidă.

Atunci când introduceți codul PIN inversat nu numai că nu este anunțată poliția că sunteți tâlhăriți, dar nici măcar banca nu este sesizată. Mai mult, codul PIN inversat este văzut de bancomat drept o introducere greșită a PIN-ului. Nu încercați de mai multe ori pentru că riscați să blocați cardul pentru introducerea de prea multe ori a PIN-ului greșit.

 

Ce-i drept, în alte țări există acest sistem implementat și chiar funcționează, însă, nu este cazul în România, avertizează autoritățile.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.