Proprietățile NEBĂNUITE ale pepenelui roşu

Proprietățile NEBĂNUITE ale pepenelui roşu

Pe lângă beneficiile nutriţionale incontestabile pe care le are lubenița, cercetările realizate în ultima perioadă au scos la iveală numeroase efecte benefice ale consumului de pepene roşu asupra sănătăţii.

Fiecare 100 de grame din acest fruct conţine 30 de calorii, 1 gram de fibre, 10 grame de zahăr, 1 gram de proteine, vitamina A, C, E, D, niacină, tiamină, vitamina B6, B12, acid pantotenic şi numeroase minerale (fier, calciul, magneziul, manganul, potasiul, fosforul, zincul, seleniul).

Conţinutul extrem de scăzut de grăsimi şi colesterol şi nivelul crescut de antioxidanţi din pepene face din acest fruct un aliat de nădejde în lupta cu radicalii liberi, protejând astfel vasele de sânge şi împiedicând îngroşarea pereţilor arteriali.

Coaja pepenelui roșu conţine citrulină, un aminoacid care are rolul de a relaxa şi a dilata vasele de sânge, reducându-se în acest mod stresul oxidativ, responsabil de majoritatea proceselor inflamatorii apărute în corp.

Acești antioxidanţi și vitaminele conţinute de pepenele roșu joacă un rol activ în prevenirea cancerului de sân, colorectal, de prostată, de plămâni sau cel de col uterin.

Un studiu realizat în  China în anul 2009 arată că femeile care consumă frecvent pepene roşu prezintă mai puţine riscuri de a se îmbolnăvi de cancer mamar, datorită antioxidanţilor şi compuşilor care distrug celulele canceroase.

Citrulina ajută la relaxarea vaselor de sânge, permiţând astfel un flux sangvin mai abundent, deci o mai bună irigare a organelor, inclusiv a celor genitale, astfel că – de curând – pepenele roşu a căpătat şi titulatura de Viagra naturală.

Conţinutul crescut de potasiu din pepenele roşu este extrem de important în prevenirea formării pietrelor la rinichi şi dizolvarea acestora prin reducerea concentraţiei de acid uric din sânge, iar apa, în concentraţie de peste 92% are proprietăţi diuretice, făcând din acest fruct un aliat de nădejde în procesul de detoxifiere şi slăbire.

FOTO: femina.hu

 

  1. Cele amintite mai sus sunt valabile pentru un pepene crescut in conditii naturale, nuuu?!

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.