Anunţ IMPORTANT de la RETIM: Ce se ÎNTÂMPLĂ cu gunoiul în Zona 1 Arad

Anunţ IMPORTANT de la RETIM: Ce se ÎNTÂMPLĂ cu gunoiul în Zona 1 Arad

RETIM Ecologic SA a început colectarea selectivă a deșeurilor în Zona 1 Arad, se arată într-un comunicat de presă al societăţii.

Noul sistem de colectare selectivă urmărește pe de o parte pregătirea pentru reciclare a deșeurilor care pot fi reutilizate (sticlă, hârtie, metal și plastic), minimizarea cantităților depozitate (prin mai multe metode precum compostarea în gospodarii, colectarea separată și tratarea deșeurilor biodegradabile, etc.) și depozitarea deșeurilor ce nu pot fi reciclate.

Selectarea deșeurilor se realizează astfel:

– deșeuri din metal și plastic în pubele și containere de culoare galbenă,

– hârtie și carton în containere de culoare albastră,

– ambalaje din sticlă în containere de culoare verde,

– deșeuri reziduale în pubela dedicată.

O categorie importantă o constituie deșeurile biodegradabile, care se vor colecta în curând din pubelele maro, numai în zonele urbane, și vor fi compostate în gospodărie în zonele rurale.

În municipiul Arad se colectează selectiv deocamdată doar de pe platformele asociațiilor de proprietari.

Graficul de colectare în Zona 1 Arad poate fi consultat aici:

Grafice colectare reciclabil zona 1 Arad

De remarcat, că RETIM Ecologic Service SA este operator de salubrizare în aria care include Municipiul Arad și orasele Pâncota, Nădlac, Pecica, Sântana și Curtici, precum și zonele rurale adiacente, câștigând licitația organizată de ADI SIGD ARAD în perioada martie – octombrie 2017. ADI SIGD este o agenție care reprezintă toate primăriile din Arad, având în responsabilitate gestionarea deșeurilor în județ. Obiectul contractul dintre ADI SIGD și RETIM se referă numai la activități de colectare deșeuri și transportul acestora la instalațiile de sortare, transfer sau compostare. RETIM nu tratează deșeurile biodegradabile și nu valorifică deșeurile reciclabile colectate în Zona 1 Arad.

Noul sistem de colectare selectivă pe cinci fracții distincte este una dintre etapele importante ale proiectului Sistem de management integrat al deșeurilor solide în județul Arad”, a cărui valoare se ridică la 30 de milioane de euro și care a beneficiat de finanțare europeană. Demarat în 2010, proiectul urmărește îmbunătățirea infrastructurii de mediu, în conformitate cu standardele europene în domeniul gestionării deșeurilor, pentru a spori calitatea mediului și a condițiilor de viață.

  1. Pantofii in care container se arunca? (Au si plastic, si metal si textil si piele la un loc).
    Cutiile de lapte sau suc in care container se colecteaza?

    Raspunde
  2. de cate ori duc gunoiul gasesc containarele pline ochi ,chiar debordeaza de pet-uri sau hartie . De ce ? Pentru ca sant mici , in doua zile sant pline . Polarisul avea containere mult mai mari si tot pline erau . Concluzia ….conteaza de cate ori se golesc pe saptamana !

    Raspunde
  3. Oameni buni, sa adunam gunoiul, indiferent cum…ne mananca sobolanii si gongile din cauza mizeriei de pe strazi si noi vorbim despre colectare selectiva???? Va invit im centrul orasului, in „buricul ” targului sa vedeti cam ce gunoi trebuie colectat.Rusine!Stimati domni de la Retim, pentru ce va platim?????

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.