Adrian Wiener: „Aradul este agresat”

Adrian Wiener: „Aradul este agresat”

Medicul Adrian Wiener, candidat al Dreptei Unite la funcția de primar al Aradului, a transmis, într-un comunicat de presă, că „indiferența este cel mai mare inamic al democrației”.

„Pentru ca răul să triumfe, e suficient ca cei buni să nu facă nimic. Întâlnesc în stradă, pe alocuri, mult mai mult decât mi-aș dori, indiferență. Și o simt ca pe o înfrângere; ca pe o formă de anestezie, de pareză socială. Comunitatea își pierde identitatea, vocea”, spune Adrian Wiener.

„Mulți dintre noi suntem dezamăgiți, considerăm că nimic nu se poate schimba, că tarele societății noastre sunt fixe; că nesimțirea, corupția, ticăloșia, minciuna sunt inerente; că sunt inevitabile. Am trecut prin dezamăgiri nenumărate. Însă, lipsa de reacție, indiferența, abandonul consider că sunt o înfrângere. Nimeni nu se naște indifferent, ci devenim astfel. Poate ne adaptăm și pentru unii dintre noi e o formă de păstrare a confortului; poate chiar a sănătății mentale. Dar indiferența este o amputare a dimensiunii noastre sociale; o abdicare de la fi parte a deciziei. Nu este o soluție, ci acceptarea faptului că nu există nicio soluție; implică reducerea societății, a semenilor la abstracțiuni.
În unele dintre zvârcolirile societății, în momente de criză, indiferența poate fi chiar complicitate.
Aradul este agresat. Trăim sub dinastia unui clan politic care de 20 de ani domnește nestingherit. Ani în care ne-am uitat cum orașele din jur evoluează, iar la noi se cârpește pe bani mulți. Alegerile din 9 iunie sunt un moment critic. E vorba de un singur tur, iar orice vot acordat unui candidat fără șanse este un vot risipit. Avem o șansă reală de a decide viitorul orașului, de a ne face bine, de a rupe încrengăturile politice care ne țin pe loc; nu putem rămâne indiferenți în fața acestei șanse
, a mai transmis Adrian Wiener în comunicatul de presă.

  1. virgil florea 9 mai, 2024, 11:27 am

    Sigur că este nevoie de schimbare. Doar că nu de aceea despre care vorbesc progresiștii globaliști. Schimbare trebuie făcută la nivel de Constituție. Ideea de egalitate între toți oamenii trebuie să fie anulată. Nu suntem egali și deci nu contribuim egal în societate. De aici trebuie să plecăm și să înlocuim partidele politice cu organizații apolitice. Există un precedent care a funcționat în urmă cu cca 3 mii de ani în urmă. Așa că nu săriți pe mesager…

    Raspunde
  2. Ne trebuie un Bolojan !

    Raspunde

Lasă un comentariu

Your email address will not be published.